خواص دمنوش گل گاو زبان | روش دم کردن گل گاو زبان و زنجبیل

استفاده از جوشانده یا دمنوش برای درمان بیماری‌ها و عارضه‌های مختلف از قدیم تاکنون مرسوم بوده است و افرادی که سررشته مختصری هم از طب سنتی دارند، اغلب ترجیح می دهند برای درمان بیماری‌ها و مشکلات بهداشتی از جوشانده‌ها استفاده کنند. دمنوش گل گاو زبان هم یکی از معروف‌ترین دمنوش‌های ایرانی است که برای تسکین بسیاری از عارضه‌ها و بیماری ها از جمله سرماخوردگی، اسپاسم عضلات و کسلی کاربرد داشته است. این دمنوش به خاطر رنگ زیبا و عطر خاصی که دارد و البته تاثیر معجزه آسای آرامش بخشش، همیشه مورد توجه بوده است. در ادامه این مقاله از سایت ما را همراهی کنید تا خواص دمنوش گل گاو زبان را با هم بررسی کنیم.

خواص دمنوش گل گاو زبان | روش دم کردن گل گاو زبان و زنجبیل

خواص دمنوش گل گاو زبان برای روان و بدن

درمان سرماخوردگی

اولین نشانه‌های سرماخوردگی، معمولا سرفه و گلودرد هستند. جالب است که برخی اوقات این سرفه‌ها با هیچ دارویی درمان نمی‌شوند و حتی مجبور می‌شویم چند بار نزد پزشک برویم و نسخه داروها را عوض کنیم تا مشکلمان حل شود. یکی از راهکارهای طب سنتی برای درمان سرفه و گلودرد و در کل سرماخوردگی، دمنوش گل گاو زبان است. این دمنوش را بدون لیمو درست کنید و هیچ چاشنی یا ترکیب ترش مزه دیگری هم به آن اضافه نکنید و در ابتدای دوره بیماری مصرف کنید. به این ترتیب به سادگی از شر سرفه‌های مزمن، وقفه‌های تنفسی و آسم‌های خفیف خلاص می‌شوید. بهترین ترکیب برای درمان سرماخوردگی جوشانده این گیاه به همراه بابونه، سنبل الطیب و شقایق است. این دمنوش را 2 تا 3 بار در روز میل کنید.

نشاط آور و تسکین دهنده

دمنوش این گیاه نشاط آور بوده و حواس پنجگانه را تقویت می‌کند. همچنین غم را از بین می‌برد و رنگ چهره را باز می‌کند. در صورتی که درگیر استرس و اضطراب هستید، می‌تواند آرامش را به شما بازگرداند.

مقابله با سرطان

گل گاوزبان مقادیر زیادی منیزیم دارد. که در درمان و پیشگری از سرطان مفید است. با مصرف این دمنوش خطر ابتلا به سرطان‌های پروستات، کبد و سینه کمتر می‌شود. همچنین به خاطر وجود آلکالوئیدها ضد حساسیت و ضد روماتیسم و ضد التهاب هم هست. در نتیجه به کاهش تب در بیماری‌هایی مانند سرخک، مخملک و آبله و کهیر کمک می‌کند.

یک دمنوش عالی برای روزهای تابستان

این گیاه سرشار از ویتامین سی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و باعث می‌شود که در برابر بیماری‌ها مقاومت بیشتری داشته باشید. شما می‌توانید این دمنوش را با آبلیمو و شکر آماده کنید و یک ترکیب نشاط آور و مقوی برای روزهای گرم تابستان داشته باشید.

خواص دیگر

  • تصفیه کننده خون
  • ضد اسپاسم
  • محرک غدد آدرنال
  • تقویت کننده سیستم قلب و عروق
  • نرم کننده مجاری تنفسی
  • خلط آور
  • شیرافزا و مسهل

روش دم کردن دمنوش گل گاو زبان

برای اینکه بتوانید یک جوشانده خوش رنگ و خوش طعم داشته باشید، باید با روش دم کردن آن کاملا آشنا باشید. این دمنوش برای روزهای سرد زمستان بسیار مناسب است چرا که از سرماخوردگی و گلودرد جلوگیری می‌کند. جهت تهیه دمنوش برای افراد بزرگسال می‌توانید از 5 گرم گل گاو زبان خشک یا تازه در یک لیوان آب (250 سی سی) استفاده کنید. می‌توانید چند قطره لیمو تازه یا مقداری لیمو عمانی هم به آن اضافه کنید.

دقت کنید که این دمنوش در حالت سرد تاثیر چندانی ندارد و باید گرم مصرف شود. همچنین برای اینکه کیفیت آن حفظ شود، حداکثر تا 2 ساعت بعد از دم کشیدن آن را میل کنید و همبشه دمنوش تازه درست کنید.

طرز تهیه دمنوش گل گاو زبان

مواد لازم:

دو سوم پیمانه گل گاو زبان خشک شده

یک چهارم پیمانه نبات

دو عدد لیمو عمانی کوچک

سه پیمانه آب

طرز تهیه:

تمام مواد را داخل بریزید و تا سه پیمانه آب به آن اضافه کنید. لازم به ذکر است که قبل از اضافه کردن لیمو عمانی‌ها بهتر است برای اینکه عطر بهتری ایجاد شود، آن ها را با چنگال سوراخ کنید.

قوری را روی حرارت ملایم قرار داده و 20 تا 30 دقیقه به آن زمان بدهید تا دم بکشد.

قبل از ریختن جوشانده در لیوان ٬ قوری را خوب تکان بدهید تا محتویات آن کاملا ترکیب شود و برای مثال نبات کاملاحل شده و ته نشین نشود.

نکته: می‌توانید به جای نبات، از عسل استفاده کنید. که در این صورت بهتر است عسل را بعد از سرو به آن اضافه کنید.

این دمنوش را می‌توانید به روش‌های دیگر و حتی در ترکیب با گیاهان دیگر هم درست کنید. یکی از رایج‌ترین این ترکیب‌ها ترکیب گل گاو زبان و سنبل الطیب است.

طرز تهیه دمنوش گل گاو زبان و سنبل الطیب

طرز تهیه دمنوش گل گاو زبان و سنبل الطیب

مواد لازم:

یک سوم پیمانه گل گاو زبان

یک سوم پیمانه سنبل الطیب

سه پیمانه آب

طرز تهیه:

مواد را در قوری چینی ریخته و روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید تا دم بکشد. دقت کنید که مایع نباید جوش بخورد. چرا که در این صورت خاصیت دمنوش از بین می‌رود.

این دمنوش طعم تلخی دارد. می‌توانید برای بهتر شدن طعم، کمی عسل به آن اضافه کنید.

طرز تهیه دمنوش گل گاوزبان، بابونه، گل شقایق و سنبل الطیب

مواد لازم:

2 قاشق غذاخوری گل گاو زبان

2 قاشق غذاوری سنبل الطیب

2 قاشق غذاخوری گل شقایق

2 قاشق غذاخوری بابونه

آب به مقدار لازم

طرز تهیه:

تمام مواد را در قوری ریخته و آب جوش را به آن اضافه کنید.

قوری را روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید و اجازه دهید تا دمنوش به آرامی دم بکشد.

این دمنوش برای سرفه‌های خشکف سرفه‌های موضعی و آسم خفیف مفید است. این جوشانده را می‌توانید 2 تا 3 بار در روز میل کنید.

این دمنوش طعم تلخی دارد. برای بهتر شدن طعم می‌توانید از خرما، توت، عسل یا هر شیرین کننده ترجیحا طبیعی دیگری استفاده کنید.

طرز تهیه دمنوش گل گاو زبان و زعفران

مواد لازم:

2 قاشق غذاخوری گل گاو زبان

مقداری زعفران

آب جوش

طرز تهیه:

گل گاو زبان را با زعفران پودر شده و آب جوش داخل قوری ریخته و 15 دقیقه به آن زمان بدهید تا دم بکشد.

طرز تهیه دمنوش گل گاو زبان و زنجبیل

مواد لازم:

2 قاشق غذاخوری گل گاو زبان

کمی زنجبیل تازه یا خشک شده

یک چوب دارچین

1 قاشق عسل

آب جوش

طرز تهیه:

همه مواد را به جز عسل داخل قوری بریزید و قوری را روی حرارت ملایم قرار دهید. این دمنوش بعد از 15 دقیقه دم می‌کشد. برای شیرین کردن آن می‌تواید از عسل یا نبات یا شکر استفاده کنید.

طرز تهیه دمنوش گل گاو زبان

طرز تهیه دمنوش گل گاو زبان و بهار نارنج

مواد لازم:

2 قاشق غذاخوری گل گاو زبان

3 قاشق غذاخوری عرق بهارنارنج یا شکوفه بهارنارنج خشک شده

1 برش لیمو تازه

مقداری نبات یا عسل

طرز تهیه:

گل گاو زبون و عرق بهار نارنج را با سه لیوان آب جوش داخل قوری ریخته و روی حرارات غیر مستقیم قرار دهید. 20 تا 30 دقیقه به آن زمان بدهید تا دم بکشد.

در دقایق آخر لیمو را هم اضافه کنید. اگر شکوفه بهارنارنج در خانه دارید، می‌توانید به جای عرق بهار نارنج از شکوفه خشک شده استفاده کنید و در 10 دقیقه آخر آماده سازی آن را اضافه کنید. برای شیرین کردن آن از عسل یا نبات استفاده کنید.

توجه:

دقت کنید که افراد عادی مجاز به استفاده از 2 گرم از این گیاه در روز و برای یک بار هستند.

بهترین زمان برای مصرف و استفاده ، شب‌ها و بعد از شام است.

قبل از استفاده حتما با پزشک‌تان مشورت کنید.

در صورتی که فشار خون دارید، دمنوش را با چند قطره لیمو یا لیمو عمانی تهیه کنید.

مصرف و استفاده برای زنان باردار، زنانی که نوزاد شیر خواره دارند، کودکان و نوزادان اکیدا ممنوع است.

دمنوش را نباید بیش از 5 روز متوالی استفاده کنید. در صورت تمایل می‌توانید بعد از 5 روز، سه روز از مصرف آن پرهیز کنید و سپس دوباره تا 5 روز مجاز به استفاده از آن هستید.

همچنین پیشنهاد می کنیم مطلب عوارض و مضرات گل گاو زبان را مطالعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *