بی حوصلگی در خانه ماندن را چگونه رفع کنیم؟!

این روزها با توجه به شیوع ویروس کرونا در ایران، در خانه ماندن بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به ویروس است.

انسان ها ذاتاً شخصیتی فعال دارند، این شخصیت از سکون و بیکاری دوری کرده و بنابراین نیاز به تغییر دارد. در خانه ماندن فرد را کلافه می کند، بخصوص آنکه بچه های کوچک و بازیگوشی هم داشته باشید. کنترل کردن بچه ها کار ساده ای نیست. کلافگی شما از یک طرف و بی حوصلگی و بهانه گیری بچه ها هم از طرف دیگر می تواند فشار مضاعفی باشد.

اما برای آنکه بتوانید بر این شرایط غلبه کنید و به نوعی هم شما و هم بچه ها را سرگرم کنید راه هایی وجود دارد. در ادامه می توانید با هریک از آنها آشنا شده و در منزل خود بکار گیرید.

از سرگرمی‌های ساده خانگی استفاده کنید.

مثلا با همکاری تمام افراد خانواده و مشارکت بچه‌ها آشپزی کنید. کیک و کلوچه، پیتزای سبزیجات یا آش بپزید و همه دور هم نوش‌جان کنید. بهتر است هنگام تهیه غذا و مواد اولیه در آشپزخانه به بچه‌ها سخت‌ نگیرید و تمیز کردن آشپزخانه را بگذارید برای بعد.

جلسه خانوادگی، آسان و کاربردی برای این روز‌ها

داشتن برنامه از پیش مشخص شده، میزان اضطراب کودکان و در نتیجه داشتن برنامه نامشخص را کم می‌کند و همراهی آن‌ها را افزایش می‌دهد. از سویی وقتی برنامه‌ها مشخص شده باشد، میزان درگیری والدین با کودکان هم به صورت محسوسی کاهش می‌یابد. پس در اولین قدم یک جلسه خانوادگی با حضور همه اعضا تشکیل دهید. پیشنهاد می‌شود در این جلسه درباره موضوعاتی که در ادامه مطرح می‌شود، صحبت و موارد را مکتوب کنید و در جایی مانند در یخچال بچسبانید.

 بی حوصلگی در خانه ماندن را چگونه رفع کنیم؟!
بی حوصلگی در خانه ماندن را چگونه رفع کنیم؟!

خاطرات قدیم خانوادگی را برای بچه‌ها تعریف کنید

به آنها بگویید وقتی بچه‌ بودید، در تعطیلات تابستانی چه کارهایی انجام می‌دادید و چه‌طور خودتان را سرگرم می‌کردید.

نمایش عروسکی بازی کنید.

شخصیت‌های داستان می‌توانند عروسک‌های فرزندتان یا نقاشی‌هایی که کشیده‌اید و دور آن را بریده‌اید، باشند. اگر نمایش عروسکی را کمی شاد و خنده‌دار اجرا کنید، نکات آموزشی داستان بیشتر در ذهن بچه‌ها می‌ماند.

یک داستان بنویسید

از تصورات خود استفاده کنید و با هم یک داستان بنویسید. لازم نیست که داستان‌تان نوآورانه و خلاقانه باشد، بچه‌ها می‌توانند داستان مورد علاقه‌شان را بنویسند و فقط در صورتی که دوست داشتند آخر داستان را به میل خودشان تغییر بدهند.

یک ایده‌ی عالی دیگر این است که داستان‌های زنجیره‌ای را با دوستان‌شان بنویسند. هر شخص یک پاراگراف را می‌نویسد و سپس فقط خط آخر را به نویسنده‌ی بعدی نشان می‌دهد. هنگامی که شخص نهایی پاراگراف خود را نوشت، کل داستان را با صدای بلند بخوانید – معمولا نتیجه خیلی خنده‌دار خواهد بود!

بازی‌های سرگرم کننده و دسته جمعی انجام دهید. مثلا همه با هم پازل درست کنید و یا از یکی از بچه‌ها بخواهید درباره یک شی در اتاق بدون اینکه نام آن را ببرد، توضیح بدهد. بعد از بقیه بچه‌ها بخواهید حدس‌های خودشان را در این باره روی کاغذ بنویسند و هر کس درست حدس زد، به او فرصت دهید دفعه بعد او درباره یک شی توضیح بدهد. می‌توانید بیست سوالی بازی کنید و توضیحات را در قالب سوال از هم بپرسید.

همراه با آن‌ها باغبانی کنید

تماشای رشد گیاهان کاری بسیار سرگرم‌کننده در زمان در خانه ماندن است و حتی زمانی که آن‌ها خودشان بتوانند کار خود را ببینند و شاهد بزرگ شدن گل و گیاهی که کاشته‌اند، باشند بسیار سرگرم‌کننده‌تر خواهد بود. بسیاری از گیاهان وجود دارد که حتی یک کودک کم سن و سال هم می‌تواند بدون مشکل آن‌ها را پرورش بدهد، از درختچه‌های کوچک تا گیاهان و سبزیجات. اگر باغچه ندارید، یک جعبه در کنار پنجره یا گلدان کوچک هم جواب می‌دهد و به این ترتیب حتی مهم هم نیست که چه زمانی از سال آن‌ها را بکارید. سعی کنید از گیاهانی مانند ریحان، جعفری یا نعنا استفاده کنید – به این ترتیب آن‌ها می‌توانند پس از بزرگ شدن گیاه‌شان آن را بخورند.

بازی کردن با بچه ها در خانه
بی حوصلگی در خانه ماندن را چگونه رفع کنیم؟!

سخنی با مادران؛ خودتان را فراموش نکنید

این روزها، فشاری که مادران به واسطه کار‌های خانه متحمل می‌شوند بیش از قبل است. برای تحمل این موضوع، چند توصیه به شما داریم.

به خستگی، کلافگی و ناراحتی خود توجه کنید و زمانی که احساس می‌کنید فشار زیاد است، در فضایی آرام موضوع را با دیگر اعضای خانواده در میان بگذارید.

در طول روز حتما زمانی را برای استراحت خود در نظر بگیرید و خود را ملزم به انجام فعالیتی دلپذیر برای خود کنید. این زمان استراحت اختصاصی حتی اگر کوتاه هم باشد، باز می‌تواند روحیه شما را بهبود بخشد.

انجام فعالیت‌های هنری دستی مانند بافتنی، قلاب‌بافی، گل‌سازی و … از جمله کار‌هایی هستند که می‌توانند آرامش‌بخش باشند. اگر امکان انجام فعالیت هنری را دارید، حتما در برنامه قرار دهید.

این روز‌ها بسیاری از مادران در حال خانه‌تکانی هستند. انجام خانه‌تکانی و نظافت اساسی زمانی که کودکان در خانه هستند و به خاطر ماندن در خانه، همراهی‌شان ممکن است کاهش پیدا کرده باشد، کار بسیار دشواری است. در چنین مواردی بهتر است محدودیت‌های خود را در نظر بگیرید، خود را با دیگران مقایسه نکنید و کمال‌گرا نباشید. اگر خانه‌تکانی خوب پیش نمی‌رود، به خودتان سخت نگیرید و آن را کنار بگذارید.

جمع بندی: در خانه بمانیم یا نه؟

در پایان، در نظر داشته باشید که در مورد شرایط کنونی آن‌قدر اما و اگر وجود دارد که اگر می‌خواهید ۱۰۰ درصد از این ویروس در امان باشید، باید در خانه بمانید و قید بیرون رفتن را بزنید. اما اگر در خانه ماندن آن‌قدر برای‌تان سخت است که قبل از ویروس کرونا باعث مرگ‌تان می‌شود، حتما از خانه خارج شوید، منتها رعایت نکات ایمنی و احتیاطی لازم را فراموش نکنید.

منبع: beytoote.com

 

  نقش ویتامین ث در پیشگیری از بیماری کرونا
پرده بکارت چیست محاسبه طول عمر پریود قاعدگی یا عادت ماهانه یعنی چه

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *