خواص و طرز تهیه چای اسطوخودوس
مضرات چای اسطوخودوس, خواص چای اسطوخودوس,چای سبز با اسطوخودوس, طرز تهیه چای اسطوخودوس, خواص درمانی چای اسطوخودوس,چای اسطوخودوس در طب سنتی, خواص و طرز تهیه چای اسطوخودوس
چای اسطوخودوس از جوانه ی گیاه گلدار اسطوخودوس به دست می آید و بصورت دسته های کوچک بنفشی است که میتوانید براحتی آنها را بچینید.
از نظر علمی، اسطوخودوس در دسته Lavandula قرار دارد، و دارای 45 گونه مختلف است و اکثر اینها در محصولات طب سنتی و عطری مورد استفاده قرار میگیرد. گیاه اسطوخودوس، همچنین دارای مقدار قابل توجهی کلسیم، آهن، ویتامین A، ترکیبات فنولیکی و همچنین دارای ترپنس های از قبیل لینالول است. این مواد مغذی، اثرات قابل توجهی بر سلامت انسان دارند.
چطور چای اسطوخودوس دم کنیم؟
دم کردن چای اسطوخودوس در منزل بسیار ساده است. فقط به جوانه های تازه اسطوخودوس و آب نیاز دارید، البته بسیاری از مردم، چای اسطوخودوس را با عسل، بابونه دم می کنند و از نوشیدن آن لذت میبرند.
مواد تشکیل دهنده:
4 قاشق چای خوری جوانه ی تازه اسطوخودوس (1 قاشق چای خوری جوانه ی خشک شده ی اسطوخودوس)
دو فنجان آب
در صورتی که طعم عسل را می پسندید، یک قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کنید.
نحوه دم کردن چای اسطوخودوس
گام اول: جوانه های تازه یا خشک شده ی اسطوخودوس را به فنجان چای اضافه کنید.
گام دوم: آب را به جوش آورده و پس از اینکه یک دقیقه آن را از روی شعله ی گاز برداشتید، آن را برای چای خود مورد استفاده قرار دهید.
گام سوم: آب را بر روی جوانه های اسطوخودوس ریخته و اجازه دهید که به مدت 5 دقیقه، این چای دم بکشد. بشقابی را روی بخار لیوان قرار دهید که تا اسطوخودوس ها بهتر دم بکشد.
گام چهارم: بشقاب را بردارید و اگر طعم شیرین را دوست دارید و از آن لذت میبرید، مقداری عسل به آن اضافه کنید! نیاز نیست که اسطوخودوس را از لیوان خارج کنید، زیرا بیشتر اسطوخودوس ها، در لیوان ته نشین میشوند.
روش دوم طرز تهیه چای اسطوخودوس
بسته به دسترسی شما به اسطوخودوس خشک یا تازه، میتوانید اسطوخودوس خشک یا تازه را مورد استفاده قرار دهید.
یک بسته از غنچه یا جوانهی اسطوخودوس که به طور خاص برای مصارف آشپزی منظور شده است را تهیه نمایید.
اسطوخودوس را درون یک قوری همراه با یک چای کیسهای به دلخواه خود (چای سیاه یا چای سبز) بریزید. مقداری آب در آن ریخته و اجازه دهید به جوش آید.
سپس قوری را از روی اجاق گاز برداشته و اجازه دهید اسطوخودوس و چای کیسهای به مدت 5 دقیقه در آن دم بکشند.
چای کیسهای را از درون قوری برداشته و چای یا دمنوش را داغ سِرو کنید.
خشک کردن اسطوخودوس
اگر اسطوخودوس تازه دارید، میتوانید آنرا برای دفعات بعد خشک کنید و مورد استفاده قرار دهید. بهتر است قبل اینکه گیاه اسطوخودوس کامل شکوفه دهند، اسطوخودوس ها را از ساقه ی بالاتر از برگ ها، بچینید.
سپس آنها را بصورت دسته دسته در گوشه ای تاریک، خنک و خشک آویزان کنید. فرآینده خشک کردن، 2 تا 4 هفته طول میکشد. سپس، ساقه های آن را بشویید که باعث خواهند شد که جوانه های اسطوخودوس، براحتی از آن جدا شوند، که میتوانید آنها را ذخیره کنید و در دفعات بعدی از آنها استفاده کنید.
مزایای چای اسطوخودوس برای سلامتی
زمانی که چای اسطوخودوس مینوشید، بافت های متورم، آرتروز، بیخوابی، اضطراب بالا، درد های معده و روده، سوزش های پوستی، سردرد و بسیاری از موارد دیگر را بهبود میبخشد. صرف نظر از اینکه چه چیزی از چه چیزی رنج میبرید، چای اسطوخودوس، احتمالا به شما کمک خواهد کرد.
کاهش استرس
خواص آرام بخش طبیعی چای اسطوخودوس و ترکیبات فعال آن، برای افرادی که از استرس و اضطراب مزمن رنج میبرند، بسیار مفید است. اسطوخودوس، همچنین انتقال دهنده های عصبی را تحریک میکند، که باعث حذف هورمون های اضافی استرس از بدن میشود.
مصرف چای اسطوخودوس برای جلوگیری از خستگی ذهنی نیز بسیار مفید است. این چای، دارای اثرات ضد درد نیز هست، که حساسیت های ذهن و بدن شما را به محرک های درد، کمتر میکند.
سلامت گوارش
چای اسطوخودوس بسیار برای سلامت دستگاه گوارش مفید است. چای اسطوخودوس دارای ویژگی های گوارشی است که میتواند التهابات را از بین ببرد، عملکرد ماهیچه ها و همچنین هضم بهتر غذا کمک میکند.
مواد معدنی محتوی اسطوخودوس، به بهبود کلی دستگاه گوارش کمک میکند و مطمئن باشید، بدون اینکه دچار سوء هاضمه، یبوست، نفخ یا گرفتگی عضلات شوید میتوانید بیشتر وعده های غذایی خود را بخورید.
همچنین اسطوخودوس دارای خاصیت ضد انقباض و تشنج و ضد انعقاد است که باعث بهبود ناراحتی معده میشود.
سلامت قلب
برای کمک به سلامت قلب، چای اسطوخودوس مصرف کنید. چای اسطوخودوس دارای خواص ضد انعقاد و کاهش دهنده ی کلسترول است که باعث میشود، ماده ای مفید برای قلب باشد.
سطوح کلسترول LDL، که بصورت پلاک در عروق و رگ های خونی، جمع آوری شده اند، کاهش میدهد و خون را رقیق میکنند که احتمال لخته شدن خون را کاهش میدهد. مصرف چای اسطوخودوس به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به تصلب شرایین (Atherosclerosis) یا همان گرفتگی عروق، حملات قلبی و سکته ی مغزی را کاهش میدهد.
سلامت پوست
اسطوخودوس رادیکال های آزاد را خنثی میکند. این رادیکال های آزاد باعث بیماری های مزمن، ظهور نشانه های پیری زودرس و التهاب میشود، اما چای اسطوخودوس به کاهش این علائم کمک میکند و به پوست نیز شادابی و جوانی میبخشد.
التهابات
چای اسطوخودوس با بسیاری از مریضی هایی که موجب التهاب میشود از جمله سردرد، تب، سوزش پوست، درد آرتروز و علائم اختلالات مفصلی خاص، مبارزه میکند. التهابات به شکل های مختلف، اتفاق می افتد و میتواند منجر به استرس اکسیداتیو (Oxidative stress) شود، اما ترکیبات فعال موجود در این چای میتواند بصورت موثری به کاهش پاسخ های طبیعی بدن کمک کند.
رفع اختلالات خواب
بسیاری از مردم ترجیح میدهند شب چای بنوشند که به عنوان یک نوشیدنی قبل خواب، باید دارای خواص آنکسیولیتیک باشد. اگر از بی خوابی یا اختلالات خوابی رنج میبرید یک لیوان چای اسطوخودوس میتواند یک شب آرام را به شما هدیه کند و احساس سرزنده بودن را در صبح برای شما به ارمغان بیاورد!
اگر به دنبال اطلاعات بیشتر در مورد خواص اسطوخودوس هستید مقاله خواص اسطوخودوس در طب سنتی را مطالعه کنید.
عوارض چای اسطوخودوس
در کنار فواید زیادی که چای اسطوخودوس دارد، عوارضی هم خواهد داشت که عبارتند از:
سوزش پوست
حالت تهوع
استفراغ هنگام مصرف بیش از اندازه
اما سایر اختلالات و شرایط ممکن که پس از مصرف چای اسطوخودوس به وجود می آید، باید با احتیاط با آنها برخورد شود. زمانی که اسطوخودوس به مقدار زیاد مصرف شود، برخی عوارض جانبی چای اسطوخودوس، میتوانند بسیار جدی باشند و اثرات سمی داشته باشند.
همچنین مطلب « تاثیری که چای اسطوخودوس در پسرزایی دارد » را مطالعه نمایید.
منبع: زوم لایف
Tags چای اسطوخودوس در طب سنتی چای سبز با اسطوخودوس خواص درمانی چای اسطوخودوس طرز تهیه چای اسطوخودوس گیاه اسطوخودوس مضرات چای اسطوخودوس